Slikkelapper

Slikkelap (dental dam, oral dam, rubber dam)

En slikkelap er et tyndt stykke latex, og kan fås i forskellige smagsvarianter. Slikkelapper kan bruges af alle som har lyst til at oralt stimulere deres partners klitoris og kønslæber eller anus. Det vil sige at en slikkelap kan bruges af alle køn, og på alle køn, uanset seksuel orientering.

Slikkelappen bruges for at undgå direkte kontakt med den andens klitoris og kønslæber samt anus. Slikkelappen kan beskytte begge parter mod seksuelt overførte infektioner og sygdomme så som herpes, HPV (herunder kønsvorter og nogle kræftformer) og hepatitis A.

Slikkelappen bruges således at den lægges over det område der skal stimuleres oralt, som kan være klitoris og kønslæber eller anus. Det giver ekstra nydelse hvis der kommes vandbaseret glidecreme på området der skal stimuleres, inden slikkelappen tages i brug, men den kan også bruges uden glidecreme. Slikkelappen er ikke selvklæbende så den skal holdes på plads under selve akten. Alternativt kan et kondom klippes op på langs og bruges, og hvis der hverken er en slikkelap eller et kondom til rådighed i situationen, så kan om nødvendigt en almindelig husholdningsfilm bruges.

Det kan være at nogle mennesker ikke ønsker at gøre brug af disse midler ved oral stimulering, men vi i sundhedsudvalget synes i så fald at det er vigtigt at mennesker er klar over de risici der kan være forbundet med dette fravalg. Dette kan være med til at de hurtigere søger læge ved eventuelle symptomer, hvorpå det kan gøre prognosen bedre.

Find slikkelapper her.