Safe Haven Aars er en frivillig gruppe under LGBT+ Danmark, der ønsker at samle LGBT+ personer fra Aars og nærområdet og skabe et trygt og hyggeligt fællesskab, hvor man kan komme, præcis som man er. Her kan du møde ligesindede, tage snakke om det, der lige fylder, og derudover have en hyggelig aften i regnbuens tegn. Alle er velkomne til vores arrangementer uanset seksualitet, kønsidentitet (eller tvivl om disse), alder og etnicitet, så længe man er inden for LGBT+ spektret. Uanset hvor afklaret du er ift. din seksualitet eller kønsidentitet, er du meget velkommen. Det er vigtigt for os at skabe et trygt rum, hvor man kan få lov til at finde ud af, hvem man er – uanset om man er sprunget ud eller ej. Pårørende og allierede er altså i første omgang ikke med, når vi mødes. Hvis du fx som forælder har spørgsmål, så tag meget gerne kontakt til os. 

Til vores arrangementer laver vi mange forskellige ting, fx spiller vi spil, tager til andre LGBT+ arrangementer eller Prides i Jylland, men vi mødes altid til en hyggelig snak over en kaffe eller en sodavand.

HVOR
Aars Bibliotek, Søndergade 24, 9600 Aars

HVORNÅR
Hver anden torsdag kl. 16.00-19.00. Hold øje med Facebook for overblik over de præcise datoer. 

KONTAKT
[email protected]

Det er vigtigt for os, at mennesker har let adgang til LGBT+ Danmarks aktiviteter. Derfor arbejder vi løbende på at gøre de steder, hvor vores aktiviteter foregår, endnu mere brugervenlige. Er du i tvivl, om vores rammer kan imødekomme dine behov, så kontakt os direkte via mail eller vores Facebook.

Vi taler dansk til arrangementerne. 

LGBT+ Danmarks aktiviteter skal være trygge at deltage i. Derfor har vi et adfærdskodeks med en række retningslinjer for, hvordan vi er sammen. Læs herunder adfærdskodekset.

RESPEKT
LGBT+ Danmark tror på og kæmper for, at alle kroppe, kønsidentiteter, kønsudtryk og seksuelle orienteringer er valide og lige meget værd. Det forventes derfor, at ansatte, frivillige og deltagere i LGBT+ Medborgerhuset anerkender og optræder respektfuldt over for andre uagtet krop, kønsidentitet, kønsudtryk, seksuel orientering og fetish såvel som alder, race, etnicitet, funktionsniveau, religion, social baggrund og politisk overbevisning.

TRYGHED OG TILGÆNGELIGHED
I LGBT+ Danmark stræber vi efter at planlægge og afvikle aktiviteter og arrangementer med bredest mulig tryghed og tilgængelighed for deltagende og potentielt deltagende uagtet krop, kønsidentitet, kønsudtryk, seksuel orientering, fetish, alder, race, etnicitet, funktionsniveau, religion, social baggrund eller politisk overbevisning.

SAMTYKKE
I LGBT+ Danmark skal ingen deltage i noget, de ikke har lyst til. Der skal altid søges et aktivt samtykke – der skal altså søges et ‘ja’ og ikke blot efterspørges et ‘nej’. Det gælder i forhold til samtaler om personfølsomme emner, fysisk kontakt og deltagelse i aktiviteter.

ANSVAR OG OVERHOLDELSE AF LGBT+ DANMARKS ADFÆRDSKODEKS
Personer, som ikke overholder dette adfærdskodeks i LGBT+ Danmarks aktiviteter, vil blive bedt om at gå. Hvis man udsættes for noget ubehageligt, når man deltager i vores aktiviteter – mobning, fobi, racisme, sexchikane eller i uoverensstemmelse med LGBT+ Danmarks principper – opfordres man til at kontakte foreningens forretningsudvalg på [email protected]. Frivillige kontakter foreningens frivilligkonsulent eller -koordinator eller den ansatte i sekretariatet, som man føler sig mest tryg ved at gå til.

Vores retningslinjer er vedtaget på LGBT+ Danmarks landsmøde den 31. oktober 2020.