Biseksuel paraply

En biseksuel person er en, som er seksuelt, romantisk og/eller følelsesmæssigt tiltrukket af personer af mere end ét køn – ikke nødvendigvis på samme måde, ikke nødvendigvis i samme grad og ikke nødvendigvis på samme tid.


Se de enkelte opslag i ordbogen for den fulde ordlyd af definitionen.

Identiteter der kan falde ind under den biseksuelle paraply

Binysgerrig: Person, som måske er biseksuel, men ikke er sikker eller som definerer sig som homo- eller heteroseksuel, og som er nysgerrig efter at eksperimentere seksuelt og/eller romantisk med personer, hvis køn er forskelligt fra deres ellers foretrukne præference. Associeres ofte med afprøvning af sex med en af samme køn, hvilket dog ikke behøver være tilfældet.

Flydende seksuel orientering: Personen oplever at den seksuelle orientering og lyst ændrer sig gennem livet, bl.a. så man kan tiltrækkes af forskellige køn i perioder.

Panseksuel/omniseksuel: Person med en non-binær kønsforståelse, der er tiltrukket af personer uanset disses køn, og som selv identificerer sig som enten pan- eller omniseksuel..

Polyseksuel: Person med en non-binær kønsforståelse, som er tiltrukket af flere køn, men ikke alle.

Sapioseksuel: Person med en stærk tiltrækning til andres intelligens, ofte uanset køn og/eller hvordan man ellers forstår tiltrækning.

Heterofleksibel: Person, der primært føler seksuel tiltrækning til personer af et andet køn end deres eget, men som til tider kan føle tiltrækning til personer med samme køn som dem selv.

Homofleksibel: Person, der primært føler seksuel tiltrækning til personer med samme køn som dem selv, men som til tider kan føle tiltrækning til personer med et andet køn end deres eget.

Ambiseksuel: Person med en non-binær kønsforståelse, der er seksuelt tiltrukket af personer uanset disses køn.

Anthroseksuel: Betyder dybest set det at være tiltrukket af mennesker.

Kønsblind: Udtrykket refererer til personer, der ikke ser kønnet på de mennesker, de møder. For en kønsblind person, er en persons køn helt irrelevant.

Multiseksuel: Person, der er seksuelt tiltrukket af personer af mere end ét køn.

Pomoseksuel: Person, der benægter, undgår eller på anden måde ikke passer ind under nogen eksisterende betegnelser for seksuel orientering.

Situationsbestemt flydende seksuel orientering: Oplevelse af, at ens seksuelle orientering og lyst ændrer sig baseret på den situation eller de omgivelser, som personen befinder sig i.

Biromantisk og [seksuel orientering]: Personer, for hvem den romantiske orientering er deres definerende træk i forhold til deres seksuelle orientering og identitet, og som er tiltrukket romantisk af personer af mere end ét køn.

[romantisk orientering] og biseksuel: Personer, for hvem den seksuelle orientering er deres definerende træk i forhold til deres romantiske orientering og identitet, og som er tiltrukket seksuelt af personer af mere end ét køn.Copyright © 2015,2016 LGBT Danmark. All rights reserved ®