Frivilligjob: LGBT+ Danmarks juridiske rådgivning søger nye rådgivere

LGBT+ Danmarks juridiske rådgivning er et queer-to-peer tilbud til alle, der har brug for juridisk rådgivning om LGBT+ problemstillinger. Flere og flere henvender sig til os, og vi har brug for nye kolleger, der har lyst til at bruge juraen til at gøre en forskel i et stærkt fællesskab.

Vi rådgiver blandt andet brugere om familiedannelse, juridisk kønsskifte, adgang til sundhedsbehandling, diskrimination og meget mere. Rådgivningen foregår indenfor områder under stor politisk udvikling, og du vil være med til at identificere og løse nye juridiske problemer på kreative måder. Vi rådgiver over mail og ved personligt fremmøde.

Den juridiske rådgivning er en del LGBT+ Danmarks almene rådgivningstilbud, der findes både i København, Aarhus og Aalborg.

Som juridisk rådgiver i LGBT+ Rådgivningen får du

 • Et frivilligjob, hvor du gør en kæmpe forskel for både LGBT+ personer og deres nærtstående
 • En solid uddannelse i juridisk LGBT+ rådgivning henover to weekender
 • Grundig oplæring på vagter sammen med erfarne kolleger
 • Løbende faglig understøttelse og juridisk opkvalificering indenfor relevante retsområder og metoder
 • Mulighed for at deltage i en årlig frivilligkonference sammen med LGBT+ Danmarks øvrige frivilliggrupper
 • Muligheden for at blive en del af et LGBT+ fællesskab med et stærkt sammenhold og socialt fællesskab, som hjælper og støtter hinanden

Vi bestræber os på at have en bred repræsentation af rådgivere med forskellige baggrund, aldre og erfaring. Vi lægger vægt på at have et godt arbejdsmiljø, hvor vi er trygge ved at sparre med og lære af hinanden. Derfor prioriterer vi også fællesskabet i teamet højt gennem sociale arrangementer og fællesmøder.

Vi søger dig, der

 • har afsluttet 4. semester på jura
 • er åben omkring din egen køns- og seksualitetsforståelse
 • er interesseret i at arbejde med juridisk rådgivning, der lægger vægt på at spejle og anerkende brugerens oplevelser i mødet med det juridiske system
 • har interesse i eller viden om LGBT+ området, der kan danne grundlag for at du rådgiver i en queer-to-peer rådgivning
 • kan deltage i to uddannelsesweekender hhv. d. 28. og 29 oktober og 18. og 19. november i 2023 i København (transport og overnatning betalt)
 • Er indstillet på at bruge 2 aftener hver måned på rådgivning samt deltage i løbende opkvalificeringsdage

Praktisk

Du vil have ca. to vagter om måneden fra kl. 17:45 til 20:30. Derudover forventer vi, at du deltager i supervision ca. 4 x årligt, et fællesmøde i en time en gang om måneden og løbende opkvalificeringer, blandt andet halvårlige opkvalificeringsdage.

Kontakt

Er du interesseret i at blive en del af teamet, så send en ansøgning til jurist Max Maskell på [email protected].

Send dit CV og en ansøgning på max 1 side, hvor du fortæller, hvorfor du har lyst til at være juridisk rådgiver i LGBT+ Danmark og hvilke erfaringer, du kan bringe i spil.
 
Ansøgningsfrist: 13. september 2023  

Der afholdes samtaler efter arbejdstid den 20. og 21. september.
Læs mere om rådgivningen her