Borgerrepræsentationen giver København sit første LGBT+ medborgerhus

Kollage med billeder af forskellige LGBT+ personer til arrangementer hos LGBT+ Danmark

En række partier i Københavns Kommune har besluttet at støtte, at LGBT+ Danmark næste år kan åbne dørene for et medborgerhus centralt i hovedstaden.

De har det allerede i Aarhus og Odense, og nu er turen endelig kommet til hovedstaden: Partierne bag Københavns kommunes budgetaftale 2023 har afsat en million årligt at finansiere et LGBT+ medborgerhus i 2023 og 2024.

Det nye medborgerhus er foreløbigt et 2-årigt pilotprojekt som går ud på at skabe nye, fysiske rammer for fælles oplevelser for LGBT+ personer. Ambitionen er at skabe et medborgerhus, hvor byens LGBT+ personer på tværs af aldre og interesser kan mødes og føle sig hjemme.

Dermed håber vi i LGBT+ Danmark, at København med medborgerhusets åbning i 2023 får et nyt, inkluderende knudepunkt for positive, kulturelle fællesskaber for LGBT+ personer i hovedstaden.

Medborgerhuset vil være åbent for alle, og tanken er at personer, grupper og organisationer kan benytte medborgerhuset til at skabe nye fællesskaber, der ikke involverer alkohol og natteliv. Omdrejningspunktet for medborgerhuset er at dyrke og opdyrke LGBT+ kultur gennem inspirerende arrangementer, aktivisme, samtaler og debatter.

 

Fællesskaber skaber trivsel

En af grundpillerne i LGBT+ Danmarks arbejde er at skabe fællesskaber hvor både børn, unge, ældre, børnefamilier og voksne kan mødes med andre i samme livssituation. Vi ved, at en af de vigtigste midler mod minoritetsstress er fællesskaber, hvor det at have en seksualitet, en kønsidentitet eller et kønsudtryk der ligger inden for LGBT+ paraplyen ikke er undtagelsen, men udgangspunktet.

Det kommende medborgerhus vil foreløbigt i de næste to år blive et vigtigt bidrag til kampen mod LGBT+ personers forhøjede ensomhed og mistrivsel.

Medborgerhuset kommer til at ligge sammen med LGBT+ Biblioteket i Vestergade 18E lige ved Rådhuspladsen i forlængelse af LGBT+ Danmarks eksisterende lokaler. LGBT+ Danmark vil stå for den daglige drift og afvikling af arrangementer. Det forventes, at vi kan slå dørene op til LGBT+ medborgerhuset i foråret i 2023.

En stor tak til alle partierne bag budgetaftalen: Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre, Venstre, Alternativet, Liberal Alliance, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti