Nye bøger i 2015

I 1980’erne, da hiv og aids dukkede op i Danmark, og ingen vidste, hvad vennerne blev syge og døde af, påtog den unge læge Jan Fouchard sig den vigtige opgave at indsamle og formidle den viden, han kunne finde frem til. Hans navn er knyttet til mange af de bøger, som i de år udkom om den frygtede sygdom, af nogle kaldt bøssepesten, og talrige artikler om emnet bl.a. i Panbladet. Nu, 30 år senere, er Jan Fouchard sprunget ud som romanforfatter med bogen “Den røde jord” om nogle danske lægestuderendes faglige og sociale udfordringer på en sundhedsklinik i et isoleret lokalsamfund i Amazonjunglen i Peru.

”Den røde jord” er en af de mange nye bøger, som LGBT Biblioteket har øget sin bogsamling med i 2015.

I fiktionens verden er der foruden i Peru f.eks. mulighed for at følge LGBT-personer på Amager med Tomas Lagermand Lundme, i Aarhus med Stine Pilgaard, i Stockholm med Jonas Gardell, i Grønland med Niviaq Korneliussen, i Sherwoodskoven med Minna Winsløw, på franske skipister med den glade debutant Heidi Munch og i Japan med Shimura Takakao.

Eller hvad med biografier om Rufus Gifford, Astrid Lindgren, Gustav og Ole Henriksen?

Nye fagbøger dækker emner som nydanske LGBT-personer, juridisk kønsskifte, digteren Morti Vizki, rettigheder i Afrika, moral i Danmark og beskrivelser af, at bøger for mere end 100 år siden godt kunne handle om homoseksuelle personer, hvis bare de var ulykkelige og døde til slut.

Med en kort præsentation af hver af de cirka 50 bøger hjælper biblioteket dig med at vælge. Se listen over de nye bøger her: Nyt i biblioteket 2015

 

Nye bøger i 2014

I 25-året for loven om registreret partnerskab er Bjarne Henrik Lundis’ jubilæumsbog ”Partnerskab. Historien om homoægteskaber” naturligvis en af de mange nye bøger, som LGBT Biblioteket har udbygget bogsamlingen med i 2014.

Her er der fokus på Danmark, som var først med det registrerede partnerskab, men biblioteket kan også byde på nye bøger om lgbt i Grønland, i Bangladesh, Sydafrika og Jordan og om at være ældre lgbt-person i Norden.

To bemærkelsesværdige bøger er den flotte fotobog ”Livsbilleder” om Herman Bang og Københavns Universitets festskrift til homoforskeren Henning Bech, ”Byen og blikkets lyst”.

Hvis du er til romaner, krimier, noveller, digte og biografier, er der rigtig meget godt at vælge imellem af forfattere som Jonas Gardell, Bjørn Rasmussen, Kristina Nya Glaffey, Mario Vargas Llosa, Maria Gerhardt, Tomas Lagermand Lundme og mange flere.

Med en kort præsentation af hver af de cirka 50 bøger hjælper biblioteket dig med at vælge. Se listen over alle de nye bøger her: Nyt i LGBT Biblioteket 2014

 

Nye bøger i 2013

Sidste sommer fremhævede Tomas Lagermand Lundme LGBT Bibliotekets ”store, givende arkiver om en kultur, der både er dig og mig”. I årets løb har biblioteket sørget for, at nutiden er en del af denne kultur med de nyeste homo-, bi- og transbøger på hylderne.

Blandt de nye romaner er naturligvis nylig afdøde Knud Heickendorffs tredje bog, ”Gedser by Night”.

Er du til krimier med homo-tema, byder Carsten Nagel på ”Aqua Mortis” og Kim Marthedal på ”Lig og laurbær”.

Bjorn Dotzauers otte digtsamlinger fortæller om ensomheden og om at blive kysset og møde kærligheden.

Nye transbøger spænder fra Alex Zichaus vrede og fortvivlelse i ”Ubehagets soundtrack” og Martin Ekmans medrivende tegnede historie ”Ikke at være en pige” til Maria Haanings selvbiografi ”Ham & mig”

Fordyb dig i samfundets syn på homoseksuelle i Michael Nebelings ph.d. ”Over the Rainbow” eller læs om 24 LGBT-personer i Bjarne Henrik Lundis’ ”Det er kærligt ment”.

Se listen over alle de nye bøger her: Nye bøger i LGBT Biblioteket 2013