TRANSIT-samtalegruppe

For unge med overvejelser om kønsidentitet og kønsudtryk

Hvad er TRANSIT, og hvem er det for?

TRANSIT er for dig, der er mellem 15 og 25 år, og som har overvejelser omkring din kønsidentitet og/eller dit kønsudtryk, og hvordan du har det med dig selv og andre i forhold til dem.

 • Måske føler du dig hverken som pige eller dreng, eller måske oplever du, at det føles forskelligt på forskellige tidspunkter.
 • Måske har du lyst til at forandre din krop, så den passer bedre til, hvordan du føler dig og/eller gerne vil opleve dig selv og ses af andre.
 • Måske overvejer du, om du er transkønnet eller ej, og hvad det kan indebære at være det.
 • Eller måske ved du, at du er transkønnet eller non-binær, og vil gerne møde andre, der har det lige som dig.

Måske synes du, det er svært at tale med andre om disse ting, eller oplever, at de har svært ved at forstå, hvordan du har det, og se dig som du er. Måske har du nogle andre oplevelser af kønsidentitet, transkønnethed eller non-binaritet, som du har brug for at dele og tænke over på nye måder. Eller det kan være, du bare har lyst til at lære andre at kende, der har nogle erfaringer, der ligner dine, som du kan snakke og lave ting sammen med.

Uanset om tanker om dit kønsudtryk og kønsidentitet er noget, du er begyndt at have for nylig, eller som du har haft hele dit liv, er en TRANSIT-gruppe et trygt sted, hvor du kan tale med andre om de ting, du har brug for, og hvor du kan være dig selv, som du er.

Hvad snakker man om i en TRANSIT-gruppe?

Gruppen bliver ledet af to unge, voksne gruppeledere, som har erfaringer med at være transkønnet og/eller non-binær, og som sørger for en tryg ramme om gruppen. Vi har forskellige planlagte temaer, vi snakker om fra gang til gang, f.eks.

 • Hvordan man kan sætte ord på og snakke med andre om, hvordan man har det i forhold til køn.
 • Hvordan man kan forholde sig til andres spørgsmål og reaktioner på éns kønsudtryk og identitet på en måde, så man har det godt med sig selv.
 • Hvordan man kan få et godt eller bedre forhold til sin krop.
 • Hvordan man kan blive set af andre som den, man er, og have eller få gode relationer.

– Men det vigtigste, der bliver snakket om i gruppen, er selvfølgelig det, som du og de andre selv synes, I har brug for at snakke om.

Det praktiske

Det er gratis at deltage i en TRANSIT-samtalegruppe.

I 2017 og begyndelsen af 2018 afholdes fire samtalegrupper i tre perioder:

 • 2 grupper afholdes i uge 33-41 (august-oktober) (Grupperne er fyldt op)
 • 1 gruppe afholdes mandage i uge 42-49 (oktober-december) (Gruppen er fyldt op)
 • 1 gruppe afholdes onsdage i uge 2-9 (januar-februar 2018) (Stadig ledige pladser)

Vi mødes en gang om ugen i København i alt 8 gange, og møderne vil ligge enten mandage eller onsdage aftner kl. 18-20.30. Der vil være et let måltid og lidt at drikke.

Hvis du vil, kan du komme anonymt i gruppen, og du behøver kun at opgive det navn, du gerne vil kaldes, og din alder for at være med. Der er tavshedspligt for gruppeledere og deltagere om, hvad der bliver talt om i gruppen, og du deler kun de ting, som du har lyst til, med de andre.

Indtil videre kan man kun komme i en samtalegruppe, hvis man bor i Københavnsområdet. Men vi håber, at TRANSIT snart kan komme til mange andre dele af Danmark. Hvis du ikke bor i Københavnsområdet og gerne vil have TRANSIT til den del af landet, hvor du bor, så kontakt projektleder Marie-Louise Holm (se mail nedenfor).

Hvordan tilmelder jeg mig
 – eller finder ud af, om det er noget for mig?

Send en mail med dit navn, din alder, og også gerne et par ord om, hvorfor du gerne vil deltage i en TRANSIT-samtalegruppe. Angiv om du enten kun kan deltage i den første eller den anden periode af 2017, eller om du ville kunne i begge perioder. Skriv også gerne, hvis der er en ugedag, det ville passe bedst for dig at komme i gruppen, eller om du ville kunne både mandag og onsdag.

Mailen sendes til TRANSITs projektleder Marie-Louise Holm: marie-louise@lgbt.dk – skriv venligst ”Samtalegruppe” i emnefeltet. Hvis du har spørgsmål om TRANSIT, er du også meget velkommen til at skrive og stille dem, inden du tilmelder dig.