Transgruppen

Transgruppen er en støttegruppe for alle som identificerer sig som transkønnet (inden for hele spektrummet) og er et trygt og sikkert forum, hvori vi kan debattere/tale og udveksle følelser, erfaringer, og snakke om relevante transrelaterede emner – samt ikke mindst møde andre transkønnede. Nogle eksempler på emner kunne være følelser omkring at springe ud, eller hjælp og info til medicinsk behandling mm.

Vi mødes hveranden uge i lige uger om fredagen (fra januar 2018 i ulige uger).
Møderne afholdes fra kl. 18:00 i LGBT Danmarks lokaler i Nygade 7, 2. th.

Hvem er vi?

Transgruppen er den sociale gruppe i LGBT Danmark, som hjælper alle kategorier af transpersoner. Bredden i gruppen spænder fra transvestitter til transseksuelle, herunder alle de variationer der opstår, når man begynder at sætte spørgsmålstegn ved sit medfødte køn. Det er vigtigt for os, at kunne omfatte alle, som føler de har en relation til trans-miljøet. Som gruppe betegner vi os som transpersoner.

Vi er med andre ord en broget skare og det er vores styrke. I gruppen møder du transkønnede på mange forskellige stadier – lige fra dem, som har nået deres mål og er blevet de personer, dem gerne vil være over de som helt forsigtigt er startet på at ændre deres kønsudtryk og til de personer som bare gerne vil vide mere om hvad det indebærer at være transperson – og om de måske er det selv.

Gruppen er et trygt sted for dig at komme. Du bliver altid taget godt imod, du møder forståelse fra andre i din egen situation, og du vælger selv hvor åben du vil være om dig selv.

Gruppen er et godt sted at få gode råd og kunne drage fordel af andres erfaringer. Du får lov til at fortælle om dig selv og din egen historie – og du vil kunne lytte til andre, som har været i samme situation som du selv er i.

Tilknytningen til LGBT Danmark er vigtig for gruppen, da LGBT Danmark gennem tiden har vist sig at være en organisation, som opnår reelle politiske og sociale forbedringer for minoritetsgrupper. LGBT Danmark har også en Transpol gruppe, der arbejder med transpolitiske emner.

Hvor

Gruppen mødes hver anden fredag kl. 18:00 i LGBT’s lokaler i Nygade 7, 2. sal, 1164 Kbh. K. – se de præcise datoer i kalenderen til højre på denne side.

Du behøver ikke melde dig til møderne på forhånd – du møder bare op!

Lidt om begreber

Transkønnede/Transpersoner er ikke:

  • Noget socialt/kulturet betinget
  • Arveligt betinget
  • Personlighedsforstyrrelse (Psykisk brist, Psykisk sydom)
  • Udtryk for en seksuel orientering

Hvad er en transvestit? Et menneske – en mand eller en kvinde som ønsker mere eller mindre at klæde og føle sig som det andet køn. Det kan godt være at dette er usædvanligt, men det er ikke unormalt… Transvestisme findes i alle kulturer verden over og er kendt gennem historien. Den er uafhængig af køn, uddannelse og beskæftigelse

Også selv om det er blandt mænd man bliver mest opmærksom på det. (kilde: Transvestitforeningen i Danmark)

Hvad er en transseksuel? Et menneske – en mand eller kvinde, som føler rent korporligt at han/hun er født i den forkerte krop/det forkerte køn. Den ultimative løsning for en transseksuel er en total transformation gennem hormonbehandling, socialisering med det ønskede køn samt forskellige operative indgreb (fuldt kønsskifte)

Variation! Det ville være forkert at bruge ovenstående som statiske udtryk for transpersoner. Sandheden er at mellem yderpolerne ligger et væld af kønsvarianter såsom bl.a. Gender-Nauts og Gender-Queers. Det er således mere sandt at beskrive begreberne som en evigt flydende strøm af kønsidentiteter, hvor hver enkelte individ har sin egen specifikke kønsopfattelse.

Mange transkønnede lever i skjul, føler at de gør noget forkert og tør ikke være åbne om at de er anderledes end flertallet af befolkningen. I T-Gruppen møder du andre, som har haft det på præcis samme måde, og som nu helt åbne om deres kønsidentitet.

Transkønnede betragtes kun som værende mærkværdige, fordi vi falder udenfor de vedtagne samfundsmæssige normer. Eller som parallel til en anden minoritetsgruppe: det ville ikke være noget problem at være kørestolsbruger, hvis majoriteten af befolkningen kørte i kørestol.

Hvad vil vi?

Set over de seneste år, ser det ud som om at antallet af transpersoner er vokset. Dette mener vi ikke er tilfældet. Det er nok snarere et spørgsmål om synlighed. At flere vælger at vise deres individuelle præg og ikke vil leve et fornedrende dobbeltliv.

Manglende tolerance kan gøre os syge af stress og mindreværd, hvilket andre grupper i samfundet sikkert kan nikke genkendende til. ”Det er ok, så længe jeg ikke skal sidde til bords med vedkommende, så længe det ikke foregår i mit hus/min familie”.

Mange transpersoner har oplevet udsagn som disse. Derfor må vi som gruppe klart melde ud, at selvom vi ikke nødvendigvis opnår at blive forstået af alle andre (selv om det ville være en ekstra bonus), så har vi alligevel krav på samme respekt som alle andre medborgere i dette land.

For de som vælger at ændre deres kønsidentitet, kan især det sociale kønsskifte være en udfordring. Det er når du ændrer kønsidentitet overfor familie, venner, arbejde osv. På dette område kan du også hente mange gode råd i T-Gruppen til hvordan du kommer bedst muligt gennem denne fase.

T-Gruppen arbejder for vores ligestilling i samfundet, både arbejdsmæssigt og personligt – en opgave, som på sigt godt kan forekomme diffus og tidskrævende. Men med din hjælp kan det faktisk lade sig gøre.

Vi er altid interesseret i at komme i kontakt med flere transpersoner. Er du selv transkønnet eller er tæt på et andet menneske, som har brug for et netværk med andre transseksuelle / transvestitter, skal du vide at vi eksisterer.

Kontakt

Ønsker du at kontakte os er du velkommen til at skrive os en mail.