Næste tur

LVG
Se næste tur her:

Hørsholm – Rungsted

Søndag den 14. april

Anemonetur

Vi mødes kl. 10.30 ved busstoppestedet Nørreport St. (Nørre Voldgade) skråt over for Botanisk Have og tager bus 150S mod Kokkedal St. kl. 10.46. Ankomst Hovedgaden (Rungstedvej) kl. 11.24. (35,20 kr. med rejsekort)

Denne forårstur er meget varieret: Vi kommer igennem et historisk og skovrigt område i Nordsjælland, det perfekte sted og tidspunkt at nyde anemonerne i bøgeskoven, og vi ender i Karen Blixens fuglereservat og museumscafe.

Vi starter i Hørsholm Slotshave, hvor det smukke Hirschholm Slot lå i 1700-tallet. Slottet blev kaldt for ”Nordens Versailles”, men efter paladsrevolutionen mod Dronning Caroline Matilde og Struensee blev det forladt og til sidst revet ned i 1812. I dag står området som en fredelig og smuk oase.

Derefter går vi mod Arboretet som er en del af Center for Skov og Landskab under Københavns Universitet. Her findes den største samling af træer og planter i Danmark, mere end 2.000 arter. Hunde er ikke tilladt. Vi kommer ind i Folehaven, en gammel, frodig skov, rig på fortidsminder. Vi kommer bl.a. forbi overforstmester C.H. v. Linstows gravsted.

Vi slutter i Rungstedlund Have og Fuglereservat, og kommer forbi Karen Blixens grav og museet. Der er en dejlig cafe og terrasse, hvor man kan få bl.a. kaffe (30 kr.), lækre kager (45 kr.) og smørrebrød (45-85 kr.), men desværre ikke øl.

Turlederen fortæller gerne om de mange kulturhistoriske detaljer, der knytter sig til turen på 8 km.

Man kan komme tilbage med bus 388 fra Rungsted Havn til Lyngby St. (kører kl. 16.00 og 1 gang i timen) og så med S-toget til København, eller med Kystbanen fra Rungsted Kyst Station (kører 16.04 og hver 20. minut).

Turledere: Sue. Mobil: 21 92 72 55 (tilhører Helle)

Næste ture: 12. maj, Lejre; 26. maj, Mølleåen udspring-Farum; 16. juni, Mølleåen Farum-Lyngby.