Næste tur

LVG
Se næste tur her:

Vestsjælland

Søndag den 27. maj

Vi mødes på Hovedbanegården 9.30 og tager toget kl. 9.43 til Mørkøv station, ank. 10.45.

I Mørkøv tager turlederne, Pernille og Mette, imod og guider os de knap 12 km rundt i området.

Efter ca. 2 km. på landevejen (transport tilbydes til dem, der ønsker at forkorte turen lidt) kommer vi ind i landskabet ved Orelund gård, som er et behandlingscenter for alkoholmisbrugere. Herfra følger vi skovvejen til Torbenfeldts skovområde, hvor det er muligt at drikke kildevand ved ”Ungdommens kilde” og se om det virker! Torbenfeldt gods er opført år 1577 og flere Morten Korch film er blevet optaget i godsets naturskønne omgivelser. Vi kommer tæt på den flotte hovedbygning beliggende på en holm med en sø omkring sig. God mulighed for at få skudt nogle flotte fotos!

Ved ”Taknemmelighedens sten”, som står i parken, er det muligt at tænke taknemmelige tanker. Så følger vi vejen videre til Tømmerhuset, en naturskole, hvor vi kan spise vores frokost enten udenfor eller under halvtag.

Vejen går videre gennem skov og over mark ind i Hellede skov, hvor vi kan nyde forårets blomster og en varieret natur.

Ved ca. 15.30 tiden når vi til Lergravsøen ved det gamle teglværk og vi slutter af hos Mette i hendes hyggelige hjem i et af teglværkets gamle, gule tjenestemandsboliger. Der vil blive serveret kaffe/the og kage samt øl og vand til huspriser.

Hjemturen er fra Knapstrup station, 2 km. fra Mette, og togene går mod Kbh. hver time 00.16. Der er mulighed for at blive kørt til stationen, ligesom der er mulighed for bilister at blive kørt tilbage til Mørkøv Station.

Ser frem til en god dag sammen med jer!

Turledere: Mette tlf. 29275356 og Pernille tlf. 51884299

Næste ture: 17.juni: Feddet. 15. juli: Dragør. 12. august: Himmelsøen og Rabalderparken, Roskilde.