Næste tur

LVG
Se næste tur her:

Himmelsøen og Rabalder Parken

Søndag den 12. august

Vi mødes på Hovedbanen kl. 11.00 og tager toget til Roskilde kl. 11.16, derfra bus 240 til Ejboparken kl. 11.53 (det vil være mest praktisk for bilister at støde til her), ankomst 11.55.

Herfra går vi gennem Roskilde Idrætscenter til Himmelsøen, som vi går rundt om. Søen har et rigt fugleliv og en vildtvoksende natur. Vi spiser frokost ved et par sheltere, hvor der er borde og bænke og her er der også mulighed for at bade.

På vej videre går vi forbi et par fiskesøer syd for Dyrskuepladsen, hvor de forhåbentlig er blevet færdige med at rydde op efter årets Roskildefestival. Vi når frem til Ragnarock, Museet for pop, rock og ungdomskultur, hvor vi holder en kort pause. Derefter gennem Musicon, en ny kreativ bydel i Roskilde, hvor vi bl.a. kommer igennem Rabalder Parken, med skaterbane og andre muligheder for aktiviteter.

Lidt senere krydser vi Østre Ringvej og går gennem det tidligere Roskilde Ring, Danmarks første internationale motorbane. Her blev der i flere år holdt Formel 1 løb, men det lukkede i 1968 pga. støjgener og er nu rekreativt område. Hvert år på Grundlovsdag bliver der dog stadig holdt paradekørsel på grusstierne med racerbiler og motorcykler.

Herfra går vi det sidste stykke tilbage til Roskilde Station og videre til Cafe Vivaldi på Stændertorvet. Turen er 10 – 11 km.

Turledere: Elin: 28 41 34 43 og Birgitte: 23 46 06 04.

Næste ture: Lørdag den 8. september: Söderåsen (ændring fra Ystad). Søndag den 7. oktober: Svampetur i Køge Strandskov. Søndag den 4. november: Vaserne.