Næste tur

LVG
Se næste tur her:

Mølleåen 3 – Lyngby til Øresund

Søndag den 30. juni

Dette er den tredje af tre ture, hvor vi følger Mølleåen fra dens udspring til den løber ud i Øresund.

Vi mødes på Københavns Hovedbanegård under uret kl. 10.10 og tager A-toget til Lyngby kl. 10.25. Vi ankommer til Lyngby kl. 10.50.

På denne tredje og sidste tur langs Mølleåen, kan vi se, hvor den har sit navn fra. Nu løber der årligt ti millioner kubikmeter vand gennem Mølleåen. Tidligere – før der blev anlagt kloakker – var vandføringen og dermed åens drivkraft meget større. Dengang blev Mølleåen industriens vugge. På turen fra Lyngby til Strandmøllen lå der ni vandmøller: bl.a. Lyngby Nordre og Søndre Mølle, melmøller som ikke har været i funktion siden 1834, den ene er nu museum. Der starter vores tur. Brede Værk med de omliggende arbejderboliger, hvor klædefremstillingen først lukkede i 1956. Raadvad, som også er et lille bysamfund med arbejderboliger. Her har man fremstillet våben og krudt og senest jernredskaber og køkkentøj frem til 1973, hvor Raadvad Knivfabrik flyttede til Brønderslev.

Vi går gennem Sorgenfri Slotspark til Fuglevad, gennem rørskoven, hvor åen stadig har sit naturlige forløb, og når Brede. Vi følger nu Mølleåen ind i Ravneholmskoven, Det danske Schweiz, forbi Ørholm og Nymølle og når frem til Eremitagen, hvor vi passerer Stampen og Raadvad, og fortsætter igennem Jægersborg Hegn for at ende ved Strandmøllen, hvor Mølleåen løber ud i Øresund, og der vil være lejlighed til at bade. Når de badende er blevet tørre, fortsætter vi til Klampenborg, hvor vi går til Dyrehavsbakken og finder et sted, hvor vi kan få kaffe, øl og hvad man ellers måtte ønske.

Turen er ca. 14 km, og der er mulighed for at stå af og tage Nærumbanen ved Fuglevad, Brede, Ørholm og Ravneholm (omkring halvvejs). Fra Klampenborg går der tog.

Meget mere om møllerne og området kan læses på: https.stadsarkivet.ltk.dk.

Medbring madpakke, drikkevand og evt. håndklæde.

Turledere: Helle, tlf.: 21 92 72 55

Næste ture: Lørdag 27. juli: Esrum til Mårum; 24./25. august weekendtur til Ulkerup Skov; 14. september: Jersie Strand til København (lang tur).