Næste tur

LVG
Se næste tur her:

Svampetur, Køge

Søndag den 7. oktober

Lidt utraditionelt har jeg foreslået en svampetur. Jeg har været medlem af Svampeforeningen siden 1985 og tog diplomprøve i 2014 efter 2 sæsoners kursus. Jeg fik herefter ret til at lede svampeekskursioner, som jeg dog kun har praktiseret for venner, familie og kollegaer.

Vi mødes på Københavns Hovedbanegård kl. 10.00 og tager toget til Køge med afgang kl. 10.14 og ankomst kl. 11.00. Herefter bus 108 mod Faxe kl. 11.10. Vi står af ved Vallø Camping kl. ca. 11.15. Der er p-muligheder på campingpladsen, hvis nogen ønsker at støde til her. Herfra er der 1,2 km gåtur til stien ind i skoven. Der er også p-muligheder i nærheden af Køge Havn, hvor vi slutter turen.

Køge Strandskov er en forholdsvis lille skov, men meget blandet med både gran- og løvtræer (primært bøg). På dette lidt sene tidspunkt af året går vi efter trompetsvamp, som kun findes i bøge- og løvskov, samt tragtkantareller, som findes i såvel gran- som løvskov. Begge svampe er fortrinlige spisesvampe og findes i tæppevis, når man først får øje på dem. Det er lidt udfordrende, så tjek lige vedhæftede links. Jeg ved præcis, hvor der er trompetsvampe, hvis tidspunktet er o.k., og der ikke har været andre svampesamlere og støvsuge området i løbet af weekenden. Vi har formentlig også mulighed for at finde forskellige arter af rørhat. Måske ikke lige Karl Johan, men brunstokket rørhat er en fin mulighed for en god normalt ormefri spisesvamp.

Vi samler svampe i en halv time og mødes til frokost, hvor jeg gennemser jeres fangst. Husk at der er over 3.000 forskellige svampe i Danmark. Jeg kender vel 150-200! Vi går herefter 4-4,5 km (ca. 2 timer) rundt i skoven og returnerer til Køge Havn ad Knapmagervej.

Hvis vi finder mange svampe, står jeg for en lille kulinarisk overraskelse. Hvis svampehøsten har været beskeden, forventer jeg, at vi ankommer til Rib House på Køge Havn ca. 15.30, hvor der er mulighed for øl og smørrebrød mv. Det kan vi aftale nærmere ved frokosten, hvor jeg vil have en god fornemmelse for fangstmulighederne.

Turen er på ca. 10 km.

Medbring: frokost, drikkevarer, en kurv, 2-3 plastbakker, så svampene kan holdes adskilte, en lille kniv og en lille børste samt mobiltelefon og en fløjte, så I kan give signal om, hvor I er, hvis jeg skal ile til og besigtige spændende fund.

Turledere: Alice, 6170 3852.

Næste ture: 4. november, Vaserne, 17. november, julefrokost.