Næste tur

LVG

Gribskov – med barselsbesøg hos fiskeørnene

søndag 16. juli

Med start fra den smukke Gribsø oplever vi fiskeørnereden med to store unger tæt ved. Som den ene af 2-3 reder her i landet er den meget omtalt. Det er en flot og spændende oplevelse at iagttage reden fra det gode udsigtspunkt. Teleskop er med og medbring gerne kikkert.

Vi mødes på Københavns Hovedbanegård under uret kl. 8:55-9:00 og tager kl. 9:12 regionaltoget mod Rungsted til Hellerup. Derfra kl.9:30 S-tog linje M til Hillerød, ank. 10:04. Kl. 10:20 tager vi Gribskovbanen (Hillerød-Tisvildeleje) til Gribsø, ank. kl. 10:27.

Turen går først mod fiskeørnereden 0,75 km borte. Vi får en på opleveren ved at betragte livet i og omkring reden og høre lidt derom, bl.a. det store arbejde for at få fiskeørnen til at yngle i området, nu med succes 2 år i samme rede.

Efter ca. en halv times ophold går turen tilbage til Gribsø ad en anden rute og så en smuk tur rundt om søen. Evt. særligt fugleinteresserede kan vælge at blive længere ved reden og returnere til startstedet ad samme vej. Vi spiser frokost på den flotte plads mellem søen og stationen med borde-bænke og overdækket pavillon.

Så går turen ind i skovens dyb igen – Gribskov giver som en af landets største og ældste skove altid flotte naturoplevelser. Skoven rummer også kulturspor. Den blev i slutningen af 1600 tallet indrettet til den enevældige konges jagtmark med lange lige veje i bestemte mønstre. Vi ser et flot levn herfra ved Stjernen som centrum for seks veje og med mindesten for filosoffen Søren Kierkegaard. Ad større og mindre veje går turen i afvekslende natur nordpå til Kagerup St., hvor vi tager toget ind til Hillerød.

Længde: 11 km. i ret let terræn.

Afslutning: Vi slutter af på Café Casa Nostra på torvet i Hillerød (forventet ankomst ca. kl. 15:30). Der er et godt udvalg af lette retter til rimelige priser, billigst før kl. 16. Også kaffe og kage – specielt tilbud ostekage og kaffe til 59 kr før kl. 16.

Turleder: Åse, tlf. 2840 3240.

Næste ture: Den 5.-6. august: Rørvig, lørdag den 2. september: Kullen og den 15. oktober: Måløv, Risby og Vestskoven.