Homo med forsinkelse

I dag er det almindeligt at springe ud som homo-, biseksuel eller transperson som teenager, og mange springer endda ud i de tidlige teenageår.

Det er dog langt fra alle, der i en så tidlig en alder er afklarede med, at de har en anden seksualitet end flertallet – eller har mulighed for at leve som åbne homo-, biseksuelle – eller transpersoner.

Selv i dag er der mange, som først springer ud i en moden eller forholdsvis sen alder – efter at man har været gift i en årrække, eller når ens børn flytter hjemmefra.

Det kan måske komme som en stor overraskelse for omgivelserne, når man springer ud på et senere tidspunkt i livet. Derfor er der oftest også andre problemstillinger og udfordringer end for dem, som springer ud som teenagere. Fx kan det være udfordrende at skulle springe ud, når alle i ens omgivelser kender én som familiefar/mor. Det er i den situation ikke kun relationerne til forældrene, der berøres, men også relationerne til ægtefælle eller partner og evt. børn.

Desuden kan man have en oplevelse af at være gået glip af noget ved ikke tidligere at have være afklaret og have sprunget ud. Men det er som regel også utroligt befriende endeligt fuldt ud at kunne være den, man er. En del af dem, der på et senere tidspunkt i livet har tanker om at springe ud, oplever, at de enten er de eneste eller tilhører en meget lille gruppe, der er i samme situation. Men det er bestemt ikke tilfældet. Rådgivningen modtager en del henvendelser fra folk, der står overfor at springe ud senere i livet eller ”med forsinkelse”, som vi kalder det. Vi kender derfor til de tanker, som man kan gøre sig i denne situation.

LGBT Danmark har en gruppe for homo- og biseksuelle, der springer ud sent i livet. Her kan du møde andre, der er i samme situation som dig.

På Facebook kan du finde gruppen Homo med Forsinkelse (HmF)

Har du brug for en snak, står vi klar i Rådgivningen:

Rådgivning Aarhus
Mejlgade 71 (Café Sappho)
8000 Århus C
86 13 19 48 (torsdage 18-20)
22 30 19 48 (torsdage 18-20)
 e-mail
Rådgivning København
Nygade 7, 2. sal
1164 København K
33 13 19 48 (torsdage 18-20)
 e-mail