Tunesien

LGBT’er lever i frygt og isolation I Tunesien er det at være LGBT+ en daglig kamp. At udtrykke seksualitet eller kønsidentitet, der varierer fra normen, kan føre til overgreb og diskrimination. Den tunesiske straffelov straffer sodomi og kvinder, der har sex med kvinder, med fængsel i op til tre år.
Lovgivningen er med til at stigmatisere, ekskludere og øge risikoen for vold fra familiemedlemmer, naboer, skolekammerater og tilfældige på gaden.
At skulle skjule, hvem man er, og leve i konstant frygt, forringer levevilkårene for LGBT+ personer i Tunesien. Mange lever i isolation, i udkanten af samfundet og mistrives psykisk på grund af depression, angst og stress.

LGBT Danmark skaber frifrum LGBT Danmark har fået økonomisk støtte fra Det Dansk-Arabiske Partnerskabsprogram (tidl. Det Arabiske initiativ) til en femårig indsats for LGBT-rettigheder i Tunesien. Projektet i Tunesien går på to ben. For det første arbejder LGBT Danmark for at styrke de lokale organisationer, så de kan fungere organisatorisk. Alt fra projektledelse til økonomistyring og organisering får de input til. LGBT. Den anden del af projektet går ud på, at styrke LGBT’ers selvværd gennem uddannelse, om hvad det vil sige at være LGBT. Projektet giver LGBT’er mulighed for at møde ligesindede, så isolation bliver brudt.

Vi samarbejder med Projektet gennemføres i samarbejde med den tunesiske organisation Mawjoudin, som arbejder for at sikre retten til at udtrykke seksuel orientering og kønsidentitet. Det sker gennem at styrke LGBT+ personer individuelt og deres evner til selv at skabe forandringer. Du kan læse mere om Mawjoudin på www.majoudin.org eller på Facebook.
Hvis du er interesseret i at vide mere om projektet, kan du sende en mail på engelsk, fransk eller arabisk til Abir Bourkornine.

Publikationer En sammenslutning af tunesiske LGBT organisationer har lavet følgende rapport over menneskerettighedssituationen i landet: Rapport-UPR-LGBT

Artikel om arbejdet i Tunesien: Joint effort to empower the LGBT+ commuity in Tunesia

Nyheder

Udenrigsministeriet øger støtten til LGBT Danmarks arbejde i Tunesien
Tunesiske LGBT’ere får hjælp fra Danmark

LGBT Danmark benytter den testede og anerkendte LILO-metode. LILO står for Looking in, Looking out. Metoden omfatter undervisning og træning gennem forskellige kurser og sparring af forskellig varighed. LILO har til formål at styrke LGBT-personer personligt (LILO Identity), styrke kommunikation om LGBT-emner til venner, familier og i lokalsamfundet (LILO Voice) og skabe bro mellem LGBT- personer og det omgivende samfund (LILO Key Populations). Hertil kommer uddannelse af rådgivere (LILO Counseling) og et længerevarende forløb med organisationsudvikling, opbygning og styrkelse af LGBTI organisationer og individuel coaching af ledere (LILO Organisational Literacy).

LILO Identity
LILO Voice
LILO Key Connect
LILO Counselling
LILO Organisational Literacy