Landsledelsen

Landsledelsen er LGBT Danmarks øverste myndighed mellem landsmøderne, der finder sted hvert år i november. Landsledelsen har op til 9 medlemmer og referater fra møderne kan læses online.
Opgaverne er blandt andet at fastlægge hovedlinjerne i foreningens politiske arbejde og at varetage kontakten til eksterne medier i samarbejde med talspersonerne fra de politiske udvalg.

Den nuværende landsledelse er valgt november 2017, og har følgende medlemmer:

Peder Holk Svendsen, forperson

Mail

Poster i LGBT Danmark:

Redaktør/medredaktør på forskellige interne medier, herunder Århus Nyt og Pan bladet. Arbejdsmarkedspolitisk talsperson og fra november 2017 forperson. Og en del andet gennem tiden.

Jeg trådte mine tidlige barnesko i foreningen tilbage i midten af 90’erne i Aarhus og har siden da været aktiv i LGBT Danmark på flere fronter, som aktivist i blandt andet Gå Ud gruppen og valgt til forskellige politiske organer i foreningen.

Jeg er et udpræget aktivt menneske; jeg tror på, at vi hver især kan gøre en forskel – og at vi gør en forskel, som enkeltpersoner og som forening. Vi kan og skal gøre verden til et bedre og mere oplyst sted og det er LGBT Danmark med til at gøre.

Selvom jeg egentlig er uddannet Cand. Mag i Religionsvidenskab og Historie med en afstikker indeover Teologi, har jeg blandt andet været postbud, arbejdet på teater, et par andre små ansættelser og sidder nu til dagligt med IT support i Ticketmaster.

Jeg tror på at vi er bedst, når vi løfter i flok, når vi giver hinanden den plads vi hver især har behov for og når vi selv lever den inklusion, som vi som den fantastiske og alsidige forening vi er, arbejder for.

Henrik Hynkemejer, generalsekretær

Mail

Poster i LGBT Danmark

Generalsekretær: 2010 –
Landskasserer: 2008 – 2010

Baggrund

Jeg er uddannet civiløkonom. Til daglig arbejder jeg som international lufthavnskonsulent for Københavns Lufthavne. Udover LGBT Danmark er jeg et aktivt foreningsmenneske med mange jern i ilden.

I landsledelsen varetager jeg rollen som generalsekretær og førsteprioriteten er således foreningens drift, projekter og fremtidige strategi: For at sikre et stærk LGBT Danmark, også i fremtiden, er det essentielt at foreningen igen bliver mere synlig og får styrket dialogen og samarbejdet i LGBT-miljøet.

Processen med at omdanne LGBT Danmark fra en forening udelukkende baseret på frivllige ressourcer til en stærk projektorganisation uden at miste det frivillige aspekt ligger mig stærkt på sinde.

Ud over landsledelsesarbejdet er jeg aktiv inden for foreningens internationalt politiske arbejde i udenrigsudvalget.

Tidligere har jeg været aktiv i andre foreninger indenfor LGBT sammenhænge, primært i BLUS – bøsse/lesbiske studerende i studenterhuset, hvor jeg har siddet i bestyrelsen, som kasserer og medansvarlig for de halvårlige blusfester. Derudover har jeg været aktiv i opstarten af den pannordiske forening for LGBT studenterforeninger ANSO (Association of LGBT Nordic Student Organisations).

Gode idéer og kommentarer er altid velkomne.

Frivillige er vores vigtigste ressource.

Karoline Barkvoll Holstad, økonomiansvarlig
Amalie Otkjær

Mail

Queer-feministisk, normkritisk aktivist og rådgiver
Jeg startede i LGBT Danmarks rådgivning i 2012, hvor jeg har været siden. I løbet af de sidste par år, har jeg sammen med medaktivister arbejdet på opkvalificering af rådgivergruppen og etablering af professionel supervision, så alle rådgivere føler sig rustede til at varetage rådgivningen og så vores brugere kan føle sig mødt og få kvalificeret omsorg og vejledning. Det har betydet meget for mig, at hjælpe til, at rådgivningen kan være et tryggere sted at være frivillig og bruger.

Herudover har jeg sammen med andre medaktivister startet den sociale gruppe KSKyoung, som er en gruppe for personer der identificerer sig som kvinder, der er romantisk eller seksuelt tiltrukket af kvinder. Det har været væsentligt for mig, at bidrage til at foreningen også har et socialt forum for denne gruppe.

Til daglig læser jeg psykologi på Københavns Universitet og har i mit studie fokuseret på marginalisering og minoritetsgrupper i henhold til LGBTplus- og GSRD-området. Min tilgang til både mit faglige og frivillige virke, tager altid afsæt i et normkritisk og queer-feministisk perspektiv. Det er derfor også igennem det blik jeg ser arbejdet i Landsledelsen, som jeg blev valgt til i november 2017.

Det betyder meget for mig, at foreningen søger at varetage alle sine brugeres interesser bedst muligt, hvorfor en bred repræsentation og en samlende og transparent praksis ligger mig meget på sinde.

Andreas Nielsen

Mail

Min interesse for LGBT-aktivisme begyndte, da jeg i 2015 boede i Los Angeles, hvor jeg arbejdede frivilligt i Los Angeles LGBT Center. Da jeg flyttede tilbage til København meldte jeg mig straks som frivillig i LGBT Danmarks rådgivning, hvor jeg har været lige siden.

I 2016 blev jeg valgt til Landsledelsen, og jeg er meget optaget af, hvordan vi skaber en forening, hvor det er rart at være frivillig, og hvor alle har mulighed for at engagere sig og blive hørt.

Til daglig arbejder jeg med socialpolitik i fagbevægelsen.

Ask Ulrich Petersen

Mail

Foreningshistorie
2009 medlem af gå-ud-gruppen, LGBT Ungdom
2011-2012 Næstforperson, LGBT Ungdom
2012-2014 Forperson, LGBT Ungdom
2014- hadforbrydelsespolitisk talsperson
2014- medlem af landsledelsen

Min gang i foreningen startede i 2009, hvor jeg blev medlem af gå-ud-gruppe, gruppen som på det tidspunkt tog ud på skoler, for at fortælle elever om, hvad det ville sige at være LGBT-person. Gruppen ledte mig dog hurtigt på nye foreningsspor og jeg valgte at stille op til ungdomsbestyrelsen. Her var jeg gennem en årrække indblandet i lidt af hvert fra konferencer til events på Roskilde festival.

Mit engagement i foreningslivet tog mig dog videre til landsledelse, hvor jeg sidder nu. Mit hjertebarn i foreningsarbejdet er at se bredden af LGBT-spektret, og sørge for at vi favner bredest muligt, ikke bare i bogstaver, men også i de andre faktorer der spiller ind på LGBT-personers levevilkår såsom hudfarve, økonomisk status eller kapabilitet.

Jeg blev uddannet lærer sommeren 2016 og arbejder som folkeskolelærer i Hellerup.
Mit engagement i foreningen er vigtigt for mig og jeg ser frem til mange flere år i LGBT Danmark.

Peter Høj

 

Mail

Katja Brøgger

Mail

Jeg har haft en stærk interesse i LGBT+-aktivisme i mange år og har været en del af LGBT Danmarks Rådgivning siden 2007. Sammen med gode med-aktivister har jeg brugt de seneste par år på at arbejde koncentreret på et løft af Rådgivningens arbejde bl.a. ved, i et samarbejde med Sabaah og Ungdomstelefonen, at udvikle og undervise i et oplæringsforløb for nye rådgivere og etablere professionel supervision for vores rådgivningsteam.

I november 2017 blev jeg valgt til Landsledelsen. Jeg er meget optaget af et bredt samarbejde i LGBT+-miljøet, og at foreningen arbejder normkritisk og med fokus på gennemsigtighed og inddragelse.

Til daglig er jeg Lektor, Ph.d. på Uddannelsesvidenskab i København, DPU, Aarhus Universitet. I min forskning og undervisning arbejder jeg med internationale forhold og hvordan politisk styring i stigende grad usynliggøres og afdemokratiseres.

Thomas Kinch Volstrup

Mail

Poster i LGBT Danmark
Landsledelsesmedlem 2016-
Sundhedspolitisk Talsperson 2016-
Medlem af Udenrigspolitisk Udvalg

Jeg startede min ”karriere” i LGBT Danmark i sommeren 2016, hvor jeg blev medlem af Udenrigspolitisk Udvalg, og i november 2016 blev jeg valgt ind i Landsledelsen. Her arbejder jeg bl.a. med inddragelse af frivillige og udvikling af organisationen. Siden starten af 2017 har jeg desuden også været Sundhedspolitisk Talsperson, og er på den måde med til at starte arbejdet på sundhedsområdet op igen efter nogle år med mindre aktivitet.

Frivilligt foreningsarbejde har altid fyldt meget for mig, og jeg har været aktivt involveret i elev- og studenterbevægelsen, ungdomspolitik m.m. For mig betyder det rigtig meget, at jeg føler, jeg er med til at kæmpe en sag, der står mit hjerte nært, og at jeg har mulighed for at kæmpe en sag for dem, der af den ene eller anden årsag ikke selv kan.

Jeg er uddannet statskundskaber, og har som en del af min uddannelse bl.a. boet 2½ år i Bruxelles, hvor jeg for alvor startede mit engagement i LGBT-politik. I den tid skrev jeg forskellige opgaver om LGBT-forhold i Europa, og arbejde frivilligt for en LGBT-organisation i Antwerpen. Som afslutning på min uddannelse skrev jeg om LGBT-anerkendelse og optagelse af nye lande i EU. Til daglig arbejder jeg nu med EU-sager i Erhvervsministeriet.

For mig er kampen for LGBT-anerkendelse utrolig vigtig, og jeg tror på, at vi sammen kan gøre en forskel. Derfor er jeg utroligt glad for, at jeg kan sige, at jeg er en aktiv del af LGBT Danmark, der kæmper for, at hver dag skal være lidt bedre for alle – uanset seksuel orientering og kønsidentitet.

Sammen gør vi en forskel!

Forretningsudvalg

Landsledelsen har nedsat et forretningsudvalg, der kan kontaktes per mail. Forretningsudvalget består af:

  • Ask Ulrich Petersen
  • Henrik Hynkemejer
  • Karoline Barkvoll Holstad
  • Katja Brøgger

Forretningsorden

Landsledelsens gældende forretningsorden kan læses her: Forretningsorden for Landsledelsen