Personlige historier

LGBT Danmarks certificeringsprogram Empatisk Arbejdsmarked har brug for personlige (anonyme) historier fra det virkelige liv.

Vi har brug for alle slags personlige LGBT+historier fra arbejdslivet for at skabe indsigt og forståelse hos arbejdsgivere og kolleger. De må godt være anonyme.
Vi vil meget gerne kunne bruge historierne som cases indadtil i programmet, og udadtil i forbindelse med kampagner og presse.

Har du også erfaringer med at skulle forholde dig til at være LGBT+’er i dit arbejdsliv, så vil det være af meget stor betydning for vores program, hvis du vil dele din personlige historie med os. Her kan du læse, hvad andre har skrevet.

Historier fra det virkelige livVi skal bruge historierne til at skabe indsigt og forståelse hos arbejdsgiverne og vil meget gerne kunne bruge historierne indadtil i programmet, som cases. Så har du også erfaringer med at skulle forholde dig til at være LGBT+’er i arbejdsliv, vil det være af meget stor betydning for os, hvis du vil dele din personlige historie med os.

Eksempel:
”Da jeg startede på min nye arbejdsplads gjorde jeg mig mange tanker om, hvorvidt jeg skulle være 100 % åben omkring mit liv. Jeg ønskede ikke at blive sat i bås af min ledelse og mine kolleger som “hende lebben”. Til sidst besluttede jeg mig dog for, at jeg ville være åben, hvis emnet kom på tale. Nu har det bare været sådan, at ikke mange af mine kolleger har spurgt direkte ind til mit privatliv, så jeg er alligevel endt med ikke at være så åben, som jeg havde målsat. På samme tid har jeg ikke haft modet til selv at bringe mit forhold på banen, når snakken går i pauserne og til møder. Jeg er simpelthen bange for, hvad folk vil tænke, hvordan de vil reagere, og at de vil se anderledes på mig. Bange for ikke at være en del af fællesskabet, for at være udenfor, bange for stigmatisering og fordomme. Det er utroligt ufyldestgørende ikke at være åben. Jeg føler mig tit lidt som en tom skal på jobbet, fordi jeg ikke taler om de ting, der involverer min kvindelige kæreste, som jeg tilbringer det meste af min fritid med. (Maria, voksenunderviser).

Historierne må gerne, men behøver overhovedet ikke være dramatiske endsige negative. De må gerne bare beskrive en lille situation, en følelse og lignende fra alle sider af arbejdslivet.

Empatisk Arbejdsmarked kvitterer med lækker vin, kaffe eller te, som tusind tak for de uvurderlige bidrag.

Hvis du har lyst til at bidrage eller blot høre mere, så send et par ord til:
Malene Rungvald på malenerc@lgbt.dk eller i en sms på 29 67 37 16.

Personlige historier
Om 'at springe ud' på en oplyst arbejdsplads
Praktiksygeplejerske beder jordemoderstuderende om at skjule at han hun er homoseksuel